(142067)

Znovu v ponuke Znovu v ponuke
Život bez pšenice - slovenská verzia
Preklad: Jánska Zuzana
Jazyk: slovenský
Vydavateľ: PREMEDIA
Kategória: Výživa, Zdravie
ISBN: 978-80-8159-024-5
EAN: 9788081590245
Krajina pôvodu: Slovensko
Formát: Brož., 328 strán, 150 x 210
Rok vydania: 2013
Na sklade: 1ks
Pôvodná cena: | 12.95 EUR | ||
Naša cena: | 11.66 EUR | ||
Zľava: | 10.00 % | ||
Ušetríte: | 1.30 EUR |
Je možné, aby nevinne pôsobiaca obilnina stála za väčšinou bežných zdravotných problémov? Ľahšie tomu uveríte po zistení, že zjedenie dvoch krajcov celozrnného chleba vám zvýši hladinu cukru v krvi viac, než keby ste zjedli dve polievkové lyžice cukru! Práve tomuto fenoménu sa venuje kniha amerického kardiológa. Chlieb, pečivo, pizza, cestoviny – pšenica je v našej strave všadeprítomná. Zlatožlté zrno však poškodzuje naše zdravie a stojí za hromadením tuku. Za posledných päťdesiat rokov sa pšenica tak geneticky zmenila, že s pôvodnými odrodami nemá veľa spoločného. Nová pšenica robí ľudí tučnými, podporuje diabetes a starnutie, poškodzuje srdce aj mozog a škodí pleti. Kniha predstavuje spôsob, ako sa stravovať aj bez pšenice. Hlavná časť predkladá overené a presvedčivé dôkazy o škodlivosti pšenica. Posledná časť predkladá návod, ako postupne prejsť na stravu bez pšenice, a kompletný jedálniček na celý týždeň. Príloha obsahuje zoznamy potravín a zaujímavé recepty.