Knihy Doplnkový tovar Liečenie
Pripravujeme (Knihy) Zľavy 30% a viac Výpredaj od 0,10 EUR

(145689)

Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni

Novinka   Novinka  

Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni

Autor: Bednářová Jaroslava
Jazyk: slovenský
Vydavateľ: FORTUNA LIBRI
Kategória: Bylinky, Kvety, Príroda a zvieratá, Kuchárky

ISBN: 978-80-8142-826-5
EAN: 9788081428265
Krajina pôvodu: Slovensko
Formát: Viaz., 328 strán, 165 x 235
Rok vydania: 2019

Na sklade: 6ks
Pôvodná cena: 14.91 EUR
Naša cena: 13.72 EUR
Zľava: 8.00 %
Ušetríte: 1.19 EUR
Popis knihy:

Rastliny ako jedlo, rastliny ako liek – táto nevšedná kniha vás presvedčí o tom, že tieto dve spojenia neodmysliteľne patria k sebe. Mnohých z vás určite prekvapí, že: KOZONOHA HOSTCOVÁ nie je iba nepríjemná burina v záhrade, ale aj tradičný liek s diuretickými a krv čistiacimi účinkami, ktorý chválila už slávna abatiša Hildegarda z Bingenu. Navyše si na nej môžeme pochutiť v polievke, vo fašírkach alebo v nátierke. MELÓN nepatrí iba do žalúdka, ale slúži aj ako skrášľovací prostriedok na tvár „škaredých slečien, pretože prirodzene krásne to nepotrebujú“, ako hovorí P.O. Mattioli, autor známeho herbára. CHMEĽ nie je iba zásadná surovina do piva alebo pre farmaceutický a kozmetický priemysel, ale kedysi sa mladé chmeľové výhonky na jar predávali na trhoch a pripravovali ako špargľa. MALINY odporúčal na liečenie rozličných neduhov už autor prvého slovenského Zelinkára Juraj Fándly a v prvej slovenskej kuchárskej knihe ich s obľubou používal aj Ján Babilon a neskôr i Terézia Vansová. ĎATELINA nie je iba krmovina, ale aj surovina na kvetový med či súčasť chutnej zdravej polievky. Keď sa pretne svet starých apatiekarov a lekárov so svetom kuchárov, botanikov a maliarskych majstrov, výsledkom je kniha pre všetkých maškrtníkov a zároveň ctiteľov rastlinnej ríše.



Odporučiť priateľom: